Нашите вдъхновения

photo-1433838552652-f9a46b332c40

Какво ни вдъхновява? Може би за всеки е различно. Поети и писатели понякога изпадат в дупки и дори не могат да живеят поради липса на вдъхновение. Вие как сте?

Аз лично се ВДЪХНОВЯВАМ от УСПЕЛИ ХОРА. Винаги съм знаела, че всеки може да е като тях. Научавайки историята им и как са започнали. Как са взели решение да действат, какво са направили, през какви трудности са минали, как са се справили, от какво са се лишили, какво са жертвали, каква е цената която са платили, какви са действията, които са прилагали и целите, които са си поставяли. Как са го правили?

Разбирам, че всяко начало е трудно. Понякога си вдъхновен, започваш нещо, но бързо виждаш трудностите и се отказваш от него. Понякога просто не е твоето нещо. Не го стигаш до края. Това беше част от моя живот до съвсем скоро. Каквото и да започнех, все не го довършвах. Изключително любознателен и любопитен човек съм. Стремяла съм се да опитам какво ли не. Всички мои близки и познати ме приемаха като ненадежден, непостоянен човек. А аз просто търсих себе си и опитвах. Не трудностите са ме спирали. За да откриеш твоето нещо, не трябва ли да опиташ и да разбереш дали това е ТО?! Вярвам, че само чрез опита можем да сме сигурни дали нещо е нашето или не. Когато го намерим, дори и да е много трудно и да ни се струва в началото невъзможно, нашето ли е, определено ще минем през всичко, за да го направим. В един момент нещата, които са отминали, ще ни се струват като детска игра. Но за някой, който тепърва започва, ще са цяла планина за преодоляване.

Нещата, които ни вдъхновяват са вътре в самите нас. Много често виждаме тези неща отвън и си мисли, че те ни вдъхновяват. Всъщност са отражение на нас, на нашата същност, на човека, който сме, но поради някаква причина /отново наша си/ не можем да извадим и да осъществим.
Замислете се. Какво сте готови да направите, ако искате нещо? А защо не го правите? Може би са мнооого неща и споделете. Вие лично от какво се вдъхновявате? Ще се радвам да коментирате, за да направим дискусия и да сме си максимално полезни.

Обичам ви! Обичайте се и вие! 
Дани

2 comments on “Нашите вдъхновения”

 1. Zori казва:

  Здрасти Дани!
  Честит ти нов блог!:)
  Аз се вдъхновявам от хубава музика. Това в никакъв случай не означава, че мога да създам каквато и да било музика, но когато чуя някоя от онези силни апокалиптични мелодии от филми (когато се води „финалната битка“, например) определено се чувствам вдъхновена да действам. Затова много често си пускам именно такива докато тренирам. Иначе може и никога да не започна.
  Също ме вдъхновяват и хубави думи/текстове. Определено вярвам, че ако човек прочете точното нещо в точното време, то е способно до такава степен да резонира в него, че да промени целия му живот.
  Успех с блога и нека има повече вдъхновения около нас:)

  1. admin казва:

   Благодаря, Зори,
   Ти също си едно голямо вдъхновение! Музиката мен лично също ме вдъхновява и мисля, че разбирам как се чувстваш ;). А текстовете.. те просто завладяват! Сега се сетих и за още нещо – природата във всичките й красиви сезони.
   Поздрави 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *