Защо?!

new

Защо си мислите, че не можете? Дали не ви е хрумвало, че просто ви трябва постоянство, фокус и действие?

В зората на своето израстване всяко дете започва да опознава света с тази така любима дума. То търси отговори, които още не знае. Всеки ден задава нови и нови въпроси и така получава представа къде се намира и какво е това светът около него. Но ЗАЩО отговорът на хората е различен за всеки. И винаги слага по нещо от себе си в обяснението. Така изгражда един кръгозорен свят.

Винаги, когато искаме да направим нещо, зад това стои някаква причина. Точно това наше ЗАЩО ни кара да търсим решения след решение, да експериментираме, да продължаваме. Колкото по-силно е нашето ЗАЩО, толкова по-силно ще искаме да следваме нашите мечти.

Нищо на този свят не е случайно. Силно вярвам в тази максима. Когато нещо се случва, винаги има причина за това, дори понякога да не я виждаме в момента.

Ако наистина искате да промените живота си. Открийте своето ЗАЩО и започнете да го следвате. Не се примирявайте с трудностите, защото те са неизменен спътник във всеки етап на живота. Сякаш нещо ви изпитва, готови ли сте за това, към което се стремите? Ще се справите ли? Всеки път, когато преодолявате тези трудности, вие се доближавате с една крачка към своята мечта.

Също много важно е вашата мечта да има срок и план за постигане. Тогава става цел и реалност, която да гоните. Не винаги всичко е точно както искате, затова е добре да сте гъвкави. Следвате ли системата и държите ли фокуса към ВАШАТА ЦЕЛ, непременно ще стигнете до нея.

Тези неща не са само празни приказки, а изпитани лично преживявания. Сами знаете, че най-добрия учител е опита. Оказа се, че и много други хора, които наблюдавам през годините достигат до този извод рано или късно. Не напразно Малкълм Гладуел изследва в своята книга „Изключителните“ как хората стават успешни след много и постоянни тренировки.

На база на трудовете на психолога Андерс Ериксон, журналистът и социолог Малкълм Гладуел пише изследва историите на много успешни хора. Така се ражда и книгата „Изключителните. История на успеха“. Тук той формулира „Правилото на десетте хиляди часа“/

До какви изводи стигаме след това? Че всичко е възможно. Не всичко е вроден талант. По-голямата част от пътя към успеха е практиката. Хората на върха не просто работят повече от останалите, те работя много, много повече.
Това ме навежда на мисълта, че ако искате да бъдете нещо ПОВЕЧЕ, трябва да направите нещо ПОВЕЧЕ, нещо екстра, нещо допълнително отгоре на нормалното. При това трябва да е за определен период от време, а не еднократно.
Е какво чакате? Започвайте да „копате“! 🙂

2 comments on “Защо?!”

  1. Ani казва:

    Много мотивиращо! Благодаря!

  2. Galia казва:

    Така си е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *