САМОУВЕРЕНОСТ /част 1/

new new new

Днес се спрях на една тема, която лично на мен винаги ме е вълнувала, а именно тази за самоувереността. Всеки трябва да притежава вяра в себе си, а ако му липсва, да я развие. Така би бил по-смел, за да преследва и изживява мечтите си.

Казват, че овните били много пробивни и самоуверени, което е така. Понякога обаче и нас ни се губи, това така прекрасно и силно чувство. А без него сме за никъде. Няма как да се реализираме в живота. То ни помага да се движим напред и да преодоляваме трудностите, заедно с нашето ЗАЩО. Лично при мен се е случвало и то не малко пъти, в които тази моя вяра в мен самата просто се изпарява. Чудила съм се, защо се случва така и как отново да си я върна. Оказа се, че има техника за това. Несъзнателно съм я изпълнявала и съм успявала отново да си върна самочувствието.

За да успеете в каквото и да е начинание, дори никой да не вярва в него или вас, ако вие вярвате в себе си – то ще стане! Със сигурност! Рано или късно!

Самоувереността е пряко свързана със самоуважението, увереността в собствените способности, решимост да осъществим целите си.

Ако ти липсва увереност, вероятно придаваш прекомерна тежест на мнението на хората. Трудно поемаш рискове. Страхуваш се от поражение, провал. Мислиш негативно, поддаваш се на пораженческо настроения, пренебрегваш положителните отзиви. Супер! И до къде ще я докараш така? Харесва ли ти? Така ли искаш да живееш до края на живота си!? Или си готов за ПРОМЯНА?!

Остани на линия и следи, защото съвсем скоро ще ти дам начина, как да постигнем самоувереност в себе си. А ако сме я загубили някъде по пътя, как да си я върнем J

Ще завърша с една сентенция на Ралф Уолдо Емерсън, Из „Самоувереност“:

„Това са гласовете, които чуваме в усамотение, но те притихват, ставайки недоловими, влезем ли в света. Обществото е навсякъде в заговори срещу мъжеството на всеки от своите членове. То е акционерно дружество, чиито членове са се договорили, за да гарантират по-добре хляба, да пожертват свободата и културата на своите акционери. Най-търсената добродетел е конформизмът. А към самоувереността се изпитва неприязън. Обществото не обича същностите и творците, а титлите и обичаите.

Който иска да бъде човек, трябва да бъде свободомислещ. Който иска палмата на безсмъртието, не трябва да се спира от името на доброто, а да провери дали  наистина то е добро. Нищо не е свещено в крайна сметка, освен цялостта на собствения ти ум.“

До скоро 😉

2 comments on “САМОУВЕРЕНОСТ /част 1/”

  1. Ani казва:

    очаквам продължението

    1. admin казва:

      Съвсем скоро 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *