Комуникация

-Мистерията екатализатор навъображението (1)

И вие ли сте като мен? Искам да общувам, но ме е срам. Все се притеснявам да не досаждам на хората и много често това ме възспира да комуникирам. Друг път се притеснявам от това, да не бъда отхвърлена или как ще ме приемат отсреща.

Много често това се възприема, като че ли сте надут или високомерен. Дори да е далеч от истината, отсрещната страна няма как да разбере това, ако не говорите. В крайна сметка, ако не опитате, няма и да разберете. А и не е нужно всеки да те хареса.

Когато започна да общувам обаче, виждам често, че и другите хора се притесняват за подобни неща. А все пак някой трябва да направи първата крачка. Нали така? Защо да не си ТИ?

Ще ви разкажа една моя случка по повода.

Преди време, на едно парти, момиче, което днес е една от най-близките ми приятелки, но тогава само позната, се опитала да ме заговори за обща кауза. Притеснявала се, защото съм й изглеждала надута, а приятелят ми – страшен 😀

1002844_10151621102487957_983956794_n

Не го направила. На следващата година, на друго парти за рождения ден на общ приятел, тя отново искала да говорим, но пак се страхувала да го направи. На третата година, пак за рождения ден на същия общ приятел, събира смелост да ми пише във фейсбук преди това, за да му купим заедно подарък. Но пустото й притеснение отново я спира. Тя изтрива писмото. Пише ново. Пуска го. След като й отговарям, разбира, че съм от нейните хора и това, което си е мислила за мен, е само в нейната глава :).

Затова мили мои приятели, бъдете малко по-смели и въпреки страховете си, действайте, общувайте повече, за да станете по-добри в това. Защото не се знае какъв ще бъде денят утре и всичко, което сме планували и искали да направим, може никога да не се случи. Моментът е СЕГА.

В следващия път ще ви споделя някои хитрини, които научих докато общувах и са доста ефективни.  С тях ще можете да подобрите вашата комуникация.

Общувайте, мили мои 🙂

С обич, Дани 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *